Stokkoya Logo

Søkeresultat:

Om oss

Filosofien og litt historie

 
Stokkøya Strandhotell og Strandbaren eies og drives av Torild Langklopp, Roar Svenning, Ingrid Langklopp og Niels Stagegaard.  

Roar er oppvokst på gården Troningen ved Hosnasand, og historien startet allerede da foreldrene drev en campingplass som tilleggsnæring for turister som hadde behov for enkel overnatting. 

Farvannet rundt Stokkøya er meget godt egnet for dykking, og etterhvert 
utviklet  stedet seg til en base for tilreisende dykkere. Bygningen som i dag benevnes som Sjøsenteret ble tatt i bruk til både overnatting, oppholdsrom og serveringssted. Sjøsenteret har sin opprinnelse som driftsbygning på gården Botnan, og siden også verksted for småindustri. 

På en av dykkersamlingene møttes Torild og Roar, og heretter gikk det slag i slag. Sammen bestemte de seg for å satse på å utvikle stedet til et attraktivt reisemål. Filosofien er bygd omkring hovedelementene  natur, arkitektur, mat og opplevelser (NAMO), og samspillet mellom disse. Tidlig i løpet fikk de med seg Ingrid, som både er styreleder og aktivt med i driften.

Naturen

Naturen er vill og vakker, og ganske så uberørt både på land og til havs, og målet er å bevare denne "uberørtheten" i størst mulig grad. Bevaring og skånsom bruk av naturen har vært helt essensielt i hele utviklingsprosessen, og styrende for prosjektene har vært ønsket om en sterk interaksjon mellom natur og arkitektur, og mellom landskap og bygg. 

Arkitekturen

I Middagshaugen, i åsen bak stranda, ble det regulert 26 tomter til fritidsboliger, og i2003 startet utbyggingen av kysthusene. Valget av et moderne formspråk har vært omstridt, - Noen sammenligner kysthusene med anleggsbrakker, mens på den Italienske utstillingen “Arktitettura e memoria” I Genova er prosjektet vist frem som et vellykket eksempel på ny europeisk arkitektur. .. Kysthusene selges som fritidsbolig til private, men noen av disse leies også ut gjennom Stokkøya Strandhotell.  

2005 startet bygging av Strandbaren. Først og fremst som et "skur på stranda", et møtested for hyttefolket, men etterhvert har nedslagsfeltet for besøkende utvidet seg betraktelig. Strandbaren er bygd på murene av en gammel sementfabrikk som ble etablert i 1947 og var operativ i ca 30 år. 
Bygget består av store glassflater ut mot havet, og på en klar sommerkveld kan du skimte lysblinkene fra Halten Fyr som ligger ca 16 sjømil nordvest ut i havet. Mye av treverket som er benyttet er hentet fra egen skog. 

Høsten 2008, når byggebransjen stort sett innstilte sin aktivitet på grunn av krisetider, ble spaden satt i jorda for det siste skudd på stammen, SUB-hus ((Sov Under Bakken eller Sub-terrain). Etter intens og hektisk byggeaktivitet gjennom vinteren, og før siste malingsstrøk var tørket, ble bygget tatt i bruk i begynnelsen av mai 2009. 

Forbildet for de nye hyttene er de gamle jordkjellerene, men med et langt mer eksklusivt preg når man åpner glassdørene ut mot havet. SUB-lugarene ligger like ovenfor Strandbaren. En viktig grunn til at lugarene ble gravd ned i sanden er nettopp for å dempe virkningene av inngrepet.  Bygget er primært utført i betong og glass, men er innredet med mykere innslag av diverse tekstiler og seilduk og har et variert utvalgt av interiørelementer.  

Arkitektene bak Kysthusene, Strandbaren og Sub-huset er Ogmund Sørli og Ragnhild Erdal, Pir 2 Arkitektkontor

Mat (og drikke)

Kunnskap om lokale råvarer fra havet bidro til at Roar startet leveranse av sjømat til gode restauranter i Oslo og Trondheim, og etterhvert også med eksport til Japan og Frankrike. Disse erfaringene, kombinert med interesse og et stort nettverk av dyktige kokker og mat-mennesker har bidratt til at det kulinariske har hatt og har sterk fokus i utviklingen av Stokkøya Strandhotell. 

Opplevelser 

Utgangspunktet for alle opplevelser her ute er naturen,- om man nyter et godt måltid med flott utsikt, går tur i kulturlandskapet, tar et stampbad og et sjøbad eller benytter seg av leketøy som seiljolle, kajakk eller fiskebåt. Vi legger opp til at folk skal nyte, og ta seg god tid til å ta inn naturen fra der de er. Kanskje er opplevelsen å gjøre slett ingen ting?

Stokkøya Sjøsenter omtalt på
Welcome Beyond

Stokkøya Sjøsenter vant pris på Beach Tomato

no
Bestill
Spesialtilbud
0