Stokkoya Logo

Søkeresultat:

06.juli: Erlend Ropstad // Bygdeboksen

For tredje sommer på rad inviterer vi til Erlend Ropstad-konsert nede på berget mot sjøen, endelig helt uten restriksjoner!

PS: Blir det meldt for dårlig, arrangerer vi inne i Bygdeboksen. 

Erlend Ropstad begynner vel å bli kjent for de fleste her i Stoksund, da han har gjestet Stokkøya mange ganger, både i Strandbaren, Bygdeboksen og med en legendarisk utekonsert på Svenningsnesset under Stokkøya Festival i 2018, og ikke minst de to siste sommerne på samme sted.

Erlend kommer også denne gangen alene, og konserten arrangeres på utescenen nedenfor Bygdeboksen. Publikum blir sittende ute på berget, med utsikt mot havet. Inngang via Bygdeboksen.

17.00 Dørene åpner

18.00 Konsertstart

20.30 lokalet stenger.

Kjøp billett her.

Bord til Strandbaren kan reserveres her. 

Overnatting kan bookes her. 

Det blir servering av noe godt fra bakeriet, samt muligheter for kjøpe av drikke i baren inne.

Erlend Ropstad har blitt møtt med stormende jubel og strålende kritikker for praktisk talt alt han har vært borti de siste årene. Det har gått gjetord om de energiske konsertene hans på festivaler og konsertscener fra Alta i nord til hjembyen Vennesla i sør. Anmeldere har beskrevet konsertene hans som saliggjørende, og da pandemien satte en effektiv stopper for store forsamlinger, ble det rapportert at Ropstad fort kunne få to hundre mennesker til å juble så de høres ut som to tusen.

Selv om veldig mange først har fått øynene opp for Ropstad de siste årene, er det her snakk om en suksess som er bygget opp på en organisk måte, ved å legge stein på stein i 17 år. Ropstad blir rettmessig omtalt som en klippe og en kolossal skikkelse innen norsk rock. Han har lagt inn sine ti tusen timer, og startet med oppvarmingsjobber på små klubber rundt om i Norge og Europa. Det var da han begynte å synge på morsmålet at det virkelige gjennombruddet kom, og han opplevde en mottakelse som muligens står uten sidestykke her til lands. Alle albumene hans har fått utelukkende panegyriske terningkast og anmeldelser, og alle har blitt nominert til minst én Spellemannpris.

Etter hundrevis av konserter spilte han seg opp til både til Øyafestivalens hovedscene og flere utsolgte konserter på hovedstadens storstue, Rockefeller. Albumet Da Himmelen Brant Var Alle Hunder Stille fra 2021 fikk terningkast 6 i Dagsavisen, Dagbladet og NRK Sørlandet, og ellers utelukkende svært gode anmeldelser, høye strømmetall og rikelig med radiospilling. Ropstads reflekterende og trygge personlighet, i kombinasjon med kompromissløs låtskriving i den høye og tunge delen av rock, gjør at han stadig omtales som en av de fremste eksponentene av norsk rock. Ropstad har blitt kronet med både Prøysenprisen og Gammleng -prisen. 

Albumet hans Brenn Siste Brevet ble kåret til årets beste norske album uansett sjanger i Dagsavisens prestisjefylte liste lagd av 50 musikkjournalister, og flere av låtene hans har dukket opp på filmer og i TV- reklamer både i - og utenfor Norge.

I 2020 ble sangene hans, sammen med Nils-Øyvind Haagensens dikt, til forestillingen Menneske, Kjære Menneske på Nationaltheatret. Erlend Ropstad var selv med i stykket med fire av teaterets beste skuespillere, og rakk premiere i februar 2020 med 16 kritikerroste forestillinger før Norge stengte ned.

I slutten av april ventes Ropstads nye album Gleden og sorgen, og tittelsporet spiller seg varmt på norsk radio i disse dager.

VELKOMMEN!

Konserten er støttet av Åfjord Kommune og Norsk Kulturråd.

Foto: Marthe Vannebo.

no
Bestill
Spesialtilbud
0