Stokkoya Logo

Søkeresultat:

24.februar: Tullkattesnutene med tre løshunder 

Lørdag 24.februar kl.22.00: 

Tullkattesnutene ble til en sen kveld i Athletic Sound Studio i Halden, da ingen ville være med Siri Gjære og Kirsti Huke ut på byen, men alle forsterkerne og trommesettet sto klart for å bli spilt høyt på. Sånn ble låta "vi vil ut på byen" til. Siden har duoen vanligvis hatt konserter for barn, men de har også erfart at voksne setter pris på å få egne konserter med dem! Så vi ordner med begge deler: på lørdag har de invitert med seg tre løshunder aka Torfinn Borkhus, Stian Lundberg og Alex Pettersen til å utvide både besetningen og repertoaret. De graver i en stor låtkatalog og plukker ut noen favorittcoverlåter i tillegg til Tullkattelåtene.

Siri og Kirsti har sunget og spilt sammen i ulike band og konstellasjoner i en årrekke (Kirsti,Ola&Erik,Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices m.m)

De to erfarne og godt etablerte jazzsangerinnenes platedebut med eget materiale er spilt inn i Øra Studio med produsent Jostein Ansnes.
Vokalistene Huke og Gjære er kjent for å være på høyt internasjonalt nivå, noe som gjenspeiler seg i harmoniene i vers, refreng og bridge på plata. Deres evne til å improvisere og inkorporere ideer og innskytelser i studio har satt sitt preg på produksjonen. Det er nesten umulig å ikke nevne Knutsen og Ludvigsen; de siste som holdt på med noe lignende i barneplatesjangeren.

Du skal heller ikke se bort i fra at Torfinn Borkhus spiller litt plater etter konserten, kanskje vi til og med rydder dansegulvet!? 

På søndag spiller de på dagtid for den litt yngre garde.
Billetter kan kjøpes her. 


Konsertene i vår regi i 2018 er støttet av Norsk Kulturråd og Åfjord kommune. Takk for støtten!

25.februar: Tullkattesnutene barnekonsert 

Søndag 25.februar kl.13.00: 

Tullkattesnutene ble til en sen kveld i Athletic Sound Studio i Halden, da ingen ville være med ut på byen, men alle forsterkerne og trommesettet sto klart for å bli spilt høyt på. Sånn ble låta "vi vil ut på byen" til. 
Siden har duoen vanligvis hatt konserter for barn, men de har også erfart at voksne setter pris på å få egne konserter med dem! 
De har invitert med seg Torfinn Borkhus, Stian Lundberg og Alex Pettersen til å utvide både besetningen og repertoaret. 

De fikk spellemannpris i kategori «beste barneplate» i 2014 for albumet «VI VIL UT PÅ BYEN»! Denne plata appelerer til både barn og voksne. TULLKATTESNUTENE lager låter om det de tenker på, om viktige saker og morsomme ting, og spiller på de instrumentene som er tilgjengelige der og da, og de spiller gjerne høyt og lavt. Det beste de vet er å spille konserter medmasse folk, og særlig bra er det når de som hører på blir med på musikken!

Billetter kan du få kjøpt her eller i døra. 

CC: 160,- per pers, familiepris (2+2): 480,- 


Konsertene i vår regi i 2018 er støttet av Norsk Kulturråd og Åfjord kommune. Takk for støtten!

03.mars: Susanne Lundeng Trio 

Susanne Lundeng er en dame som har vært på veien med fela i mange år, og nå kommer hun til Strandbaren!

Kl. 21.30 i Strandbaren 

CC: 270 + gebyr. 

Kjøp billetter her.

 

På sin 10. utgivelse "Det va nære på" får vi møte ei ny side av hele Norges spellemann Susanne Lundeng .
"Siste året har tekster uventa banka på, og æ har turt å åpne døra. Mye har skjedd, og det strømmer på med tekst og musikk»
Med seg på turnè har hun er rykende fersk Spellemannpris som gjør Susanne til en av Norges mest meritterte folkemusikere.
«Anerkjennelse er hyggelig men det er kjærligheten til musikken og kontakten med publikum som er drivkraften».

Ord om det nære i livet, om nyanser, raushet, det som nesten gikk, stolthet har blandet seg inn i felelåtene hun skriver, men også blitt selvstendige sanger. På «Det va nære på» debuterer Susanne som tekstforfatter: «Det har tatt utrolig lang tid å bli komfortabel med egne ord. Fela, med si nordlandsdialekt, er likevel det bærende i musikken. "Språk er til for å snakkes i nåtid, også gamle feledialekter. For noen er kanskje denne dialekten usynlig i låtene mine, men den er mitt faste holdepunkt for nye fortellinger, som låten "Nattmorran" med polsdansrytmen i slåttemargen»

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull. En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.
De siste årene har Susanne gjort mange ulike sceneproduksjoner og endelig er hun klar for å turnère med band igjen med nytt materiale.

«Jeg stortrives på veien og gleder meg til å møte gamle og nye publikummere igjen».
Med seg har Susanne tre musikere som har fulgt henne lenge og det er Bjørn Andor Drage - tangenter, Arnfinn Bergrabb - trommer og Are Simonsen - lyd/elektronikk.

Presseklipp;
Avisa Nordland; "Stemningene varierte fra melankolsk ettertenksomhet til fyrrig danselyst, og her er dynamikk i massevis. Susanne trakterer fela med autoritet både i stille nakne ballader og kraftigere utblåsninger."

Bladet Vesterålen; "Samspillet med Arnfinn Bergrabb på trommer og Bjørn Andor Drage på tangenter vitnet om musikere som forstår hverandre og vil i samme retning. Det ble tidvis vilt og tidvis nedtonet og sårt i en konsert fylt av et både stormfullt og melankolsk driv. Søndagsettermiddagen i Melbu samfunnshus ble en sterk opplevelse."

Nordlys; "Susanne Lundeng er ikke bare en «levende folketone» med sine feler- hun har også en sjarm og sceneopptreden som gjør at man både blir glad og lever med. Og hun har en stemme som griper tak i noe dypt inne i oss."

 

 

14.april: Darling West i Strandbaren 

Strandbaren lørdag 14.april kl. 22.00

CC: 325,-  Billetter kan du kjøpe her. 

While I Was Asleep Tour 2018

I starten var Darling West bare en låt. En tekst og en melodi laget av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken, som senere også ble navnet på gruppen de startet sammen med Kjetil Steensnæs. I dag har Darling West utviklet seg til å bli et av Norges ledende country- og americanaband. I 2016 vant de Spellemann for albumet «Vinyl and a Heartache».

2017 har bragt Darling West på kryss og tvers av landets konsertscener. I august 2017 åpnet de selveste Øyafestivalen på hovedscenen i Tøyenparken. De har varmet opp for Lucinda Williams i Finland og spilt med den amerikanske countryartisten Sam Outlaw i Sverige. USA har tatt bandet godt i mot, og med 10 konserter på SXSW i Texas, showcaser i New York og Nashville må det kunne kalles en Amerika-suksess! I september ble de igjen invitert til Nashville og verdens største americana-festival, AmericanaFest, der de spilte tre utsolgte konserter. På tampen av året skal Darling West turnere i Nederland og Belgia. 

Darling West sitt nye album «While I Was Asleep» slippes på Jansen Records 16. februar 2018. Albumet følger opp forgjengerne ”Vinyl and a Heartache” (2016) og ”Winter Passing” (2014). I den anledning legger Darling West ut på ny turné i Norge. De gleder seg til å spille nye og gamle låter - for nye og gamle fans.

Velkommen!

20.april: Rita Eriksen - Songbird 

Endelig kommer Rita Eriksen til Stokkøya: 

Den Store Stemmen står i fokus når Rita Eriksen synger seg
inn i Eva Cassidys sjelfulle, musikalske univers. I denne konserten får vi endelig oppleve Rita Eriksens fulle register, slik hele Norge stemte henne fram som den første vinneren av NRKs Stjernekamp.

Med sin klokkeklare røst bergtok Eva Cassidy en hel verden
med sine tolkninger av nyere amerikanske klassikere
fra 1960-, 70- og 80-tallet. Rita Eriksen er en beslektet sjel.
Hun vokste opp i samme tiår som Eva Cassidy og har hentet
inspirasjon i det samme musikalske landskapet – fra soul til
blues, folkemusikk til pop.

Bundet sammen med paralleller fra sine respektive liv og
musikalske forbilder byr Rita Eriksen i denne konserten på
klassikere som Fields Of Gold, Over The Rainbow, God Bless
The Child, What A Wonderful World, Time After Time,
Autumn Leaves og selvsagt Songbird. 

18.00 Dørene åpner 
19.00 Konsertstart 

CC: 425,-

01.juni: deLillos akustisk i Bygdeboksen 

Bygdeboksen fredag 1.juni kl 19.00

CC: 425,-

Billetter får du kjøpt her, billettsalget starter 14.02 kl. 11.00. 

 

deLillos skriver selv om dette konseptet:

Vår siste plateutgivelse “La oss ble fri for all nostalgi” (2017), har et akustisk lydbilde. Dette er første gang vi har brukt et “unplugged” oppsett som et gjennomgående utrykk på en hel produksjon. Siden dette var en flott erfaring for oss, så inspirerte det oss til å gjennomføre noen få konserter iløpet av sommeren, der vi gjorde det samme. Publikum uttrykte stor begeistring for dette og sa de opplevde en spesiell frisk energi, til tross for at elgitaren var pakket ned.

Helt siden vi oppstod på åttitallet og frem til idag, har den akustiske gitaren vært flittig brukt som hovedelement i musikken vår. Derfor har det også vært en naturlig konsekvens at Lars Lillo-Stenberg har gjort konserter solo, kun med en akustisk gitar og piano. Nå, med erfaringer fra siste plate og sommerens konserter, er det på tide at hele bandet slenger seg på og gjennomfører dette utrykket på en hel konsertserie. Ikke bare til glede for seg selv og publikum, men også til glede for sangene i seg selv, hvor spesielt tekstene får en annen innramning. Noen vil kanskje hevde at de kommer enda mer til sin rett nettopp da.

 Siden sommerens erfaring var så positiv, så har vi tenkt at dette konseptet ville egnet seg veldig bra for innendørskonserter også, og da særlig i scenehus der det legges opp till full konsentrasjon. deLillos trakk til seg et stort studentpublikum, spesielt på nittitallet og derfor er det slik at mange forbinder en deLillos konsert med tett klubbstemning, mange halvlitere og høy allsang + at låtene er enda mer rocka enn på plate. De siste ti årene har vi innimellom gjort konserter i kulturhus for et sittende publikum, da har vi mer eller mindre gjort det samme som vi har gjort på klubbene for et stående publikum. Når da (for eksempel) nittitalls studentene har dristet seg inn på et kulturhus for å sitte og se oss mange år senere, så har vi fått kommentarer på at det var rart å sitte stille og oppleve konserten uten den store partyfølelsen. Vi forstår det, og vi elsker at en konsert med oss oppleves som en fest, men vi vet også at en betydelig del av sangene våre ikke nødvendigvis trenger en slik innramning.  Med dette akustiske konseptet tror vi at det er mye lettere forpublikum å sitte å oppleve sangene som en ren konsert, uten å få nærmest dårlig samvittighet for å “bare" være tilstede sammen med oss. Også lydmessig har vi stor tro på at dette vil bli fint, der særlig det å synge flerstemt blir lettere å gjennomføre. Et flott flygel eller piano er også noe vi vil ha stor glede av å kunne benytte.

Beste hilsen deLillos 

Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Åfjord Kommune

29.-30.juni: Stokkøya Festival 2018

Velkommen til festival på Stokkøya

Helgen 29-30. juni 2018 arrangeres Stokkøya Festival for første gang. Festivalen skal bli en årlig begivenhet for festivalglade trøndere og tilreisende. Festivalen vil by på artister fra hele Norden og en helg hvor utendørs aktiviteter, matopplevelser, samhold og trivsel står sentralt i programmet.

 

Festivalpass kan kjøpes via denne linken.   
Du kan lese mer om festivalen her!

 

 

no
Bestill
Spesialtilbud
0